Vraag van de week: Zijn er actuele inclusieve voorbeelden beschikbaar?

De banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom een van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 100 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

Het is geen geheim dat werkgevers de komende periode hun hoofd eerst en vooral bij andere zaken zullen hebben. Toch verdient het onderwerp inclusie het om op de agenda te blijven.

De afgelopen jaren zijn duizenden mensen met een arbeidsbeperking aan het werk geholpen. De voordelen van inclusief werkgeven zijn vastgesteld door talloze werkgevers en meerdere keren wetenschappelijk onderbouwd: inclusie loont altijd. Ondanks de huidige onzekerheid worden er dan ook nog veel initiatieven ontplooid om mensen uit de doelgroep aan het werk te krijgen of te houden.

In de Toolbox Corona en Banenafspraak beginnen we daarom met een serie praktijkervaringen waarin we inclusieve initiatieven belichten en voorbeelden uit de praktijk van nu tonen.

By |2020-04-09T15:55:51+02:009 april 2020|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok