Over het 100.000 banenproject2019-10-21T14:00:02+02:00

Over het 100.000 banenproject

‘Op naar de 100.000 banen’ is een overkoepelende wegwijzer die werkgevers ondersteunt om banen voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren. In het Sociaal Akkoord is afgesproken dat werkgevers de komende jaren voor 100.000 extra banen zorgen. Om dit mogelijk te maken, moet er veel gebeuren! Daarom zijn wij vanuit VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland dit project gestart. Hiermee ondersteunen wij u zodat we kunnen inzetten op een arbeidsmarkt waarin iedereen zijn of haar talenten en capaciteiten kan benutten.

Informatie, advies en voorbeelden

Op deze website geven we op een overzichtelijke manier informatie, advies en inspirerende voorbeelden rondom het inzetten van mensen met een arbeidsbeperking in bedrijven. We verbinden branches, regio’s en individuele werkgevers, zodat ze kunnen profiteren van elkaars kennis. We brengen in beeld welke ondersteuning bedrijven kunnen krijgen om tot extra banen te komen. En we laten zien dat werken met mensen met een arbeidsbeperking meerwaarde heeft. Voor de onderneming en voor de maatschappij.

Vlootpartners

Er is veel publieke en private dienstverlening beschikbaar om het werkgevers makkelijker en aantrekkelijker te maken om mensen met een arbeidsbeperking een plaats te geven. Om u als werkgever optimaal op weg te helpen, hebben we partners geselecteerd die u kunnen ondersteunen bij de zaken waar u als werkgever behoefte aan heeft. De vlootpartners leveren allemaal een of meer van de volgende elementen:

  • informatie
  • een netwerk van betrokken ondernemers
  • advies over de aanpak in uw bedrijf
  • geschikte kandidaten (bemiddeling of ondersteuning bij uw zoektocht)
  • (financiële) ondersteuning
  • begeleiding na plaatsing van een kandidaat

Voorziet uw organisatie landelijk in een of meerdere van deze werkgeversbehoeften? En wilt u zich bij onze vloot aansluiten? Maak dan een profiel aan!

Portal in beweging

‘Op naar de 100.000 banen’ is een initiatief in ontwikkeling. Het begint met 6.000 banen in de marktsector in 2015 en gaat naar 100.000 banen in 2026. Dit portal is dan ook voortdurend in beweging. Wekelijks komen er nieuwe praktijkvoorbeelden en nieuwsberichten bij. Ook voegen we regelmatig nieuwe links naar adviseurs en tools toe. U kunt ook selecteren op regio, zodat u adviseurs en kandidaten bij u in de buurt binnen handbereik hebt.

Samen aan de slag

100.000 extra banen voor mensen met een beperking komen er alleen als we samen aan de slag gaan. Aart van der Gaag is het boegbeeld van het project ‘Op naar de 100.000 banen’. Hij draagt overal het belang en de meerwaarde van de ambitie uit. Wilt u laten zien dat u met ons de uitdaging aangaat? Vraag dan het logo aan. Heeft u zelf een goed voorbeeld of biedt u advies of ondersteuning? Neem contact op met het landelijk projectteam via secretariaat100.000@vnoncw-mkb.nl.

Vraagformulier

Wilt u meer weten over dit initiatief of u aansluiten? Stuur ons een e-mail en wij nemen contact met u op.

ErvaringenMeldpunt

Bent u als werkgever aan de slag met de Banenafspraak? Dan zijn wij benieuwd naar uw ervaringen.

Persvragen

Bent u journalist en hebt u een vraag? Neem dan contact op met Kees Jan van Kesteren

MAIL
Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok