Vraag van de week: Is het mogelijk te reageren op het Breed Offensief?

De Banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom één van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de Banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de Banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal Akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 80 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

Ja. Het kabinet heeft een breed offensief gelanceerd om mensen met een beperking aan het werk te helpen. Als onderdeel van dit offensief zal de Participatiewet op punten gewijzigd worden. Staatssecretaris Van Ark wil het instrument loonkostensubsidie bijvoorbeeld vereenvoudigen en verbeteren en en bevorderen dat werken loont voor mensen die in deeltijd werken, met behulp van loonkostensubsidie.

Het conceptvoorstel en de Memorie van Toelichting  zijn inmiddels gepubliceerd en de consultatieronde is geopend. Tot 4 juni 2019 kan iedereen reageren op de voorgenomen wetswijziging.

Met de consulatieronde wil de overheid de samenleving informeren over het wetsvoorstel en reacties op de inhoud van de voorstellen verzamelen.

De belangrijkste punten uit het conceptwetsvoorstel vindt u hier.

By |2019-05-08T21:15:19+02:008 mei 2019|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok