Schoonmaakbedrijf Perfekt: “Schoonmaak is een kansberoep”

Judith Evers, hoofdadministratie bij Schoonmaakbedrijf Perfekt in Oosterhout beaamt dat meteen: “Schoonmaakwerk doen heeft vaak niet direct iemands voorkeur, maar hier liggen mooie carrièrekansen voor de mensen die wel graag willen.” Perfekt zorgt daarom op verschillende manieren ervoor dat de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag zijn én blijven.

Instromen
De schoonmaakbranche maakt het gemakkelijk om deze mensen te laten instromen. Judith: “We hebben steeds mensen nodig en vrijwel altijd is er spoed bij. Bovendien hebben we als werkgever een sociale functie: we geven zoveel mogelijk mensen een kans. Dat is een reden dat dat wij gemakkelijk door cv’s heen kijken. Voor ons telt of iemand past bij ons bedrijf.” Hoewel het in deze tijd wat tegenzit om nieuwe medewerkers te vinden, blijft Perfekt gebruik maken van allerlei kanalen: “Ons netwerk is groot: gemeente, banenmarkten, scholen en GO!”

Goed gevoel
Perfekt heeft goede ervaringen met GO! “Natuurlijk starten we met een proefplaatsing zodat we een gevoel bij elkaar krijgen. In het begin zal de jobcoach er wat vaker zijn. Maar zodra het vertrouwen en zelfvertrouwen er is, dan zetten we alles op alles om iemand binnen te houden.” Zo kun je leuke branche-opleidingen doen of specifieke cursussen volgen.

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2019-05-09T11:46:02+02:009 mei 2019|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok