Voorstellen Breed Offensief

Staatssecretaris Van Ark heeft haar Breed Offensief om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen, uitgewerkt. De conceptwetgeving is op internet gepubliceerd en tot 4 juni kunnen belangstellenden reageren.

De belangrijkste punten:

Uniformering van de loonwaardebepaling: gemeenten behouden de mogelijkheid te kiezen tussen verschillende manieren van loonwaardebepaling, maar door certificering en validering moeten de zes beschikbare methodes dichter naar elkaar toe groeien.

Stroomlijning van procedures rond loonkostensubsidie: er is een voorstel gedaan voor een ‘preferent administratief proces loonkostensubsidie’ met landelijk te hanteren termijnen en landelijk te gebruiken brieven en beschikkingen. Gemeenten zullen bij verordening regels gaan stellen over het administratieve proces.

Loonkostensubsidie komt ook beschikbaar als pas tijdens het dienstverband duidelijk wordt dat medewerkers een lagere productiviteit hebben. Tot zes maanden na begin van het dienstverband kan loonkostensubsidie nog worden aangevraagd.

Mensen met een arbeidsbeperking krijgen een wettelijk recht op noodzakelijk geachte ondersteuning. Gemeenten worden verplicht duidelijk aan te geven welk ondersteuningsaanbod er beschikbaar is.

By |2019-05-08T16:55:19+02:006 mei 2019|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok