SVRZ: “Wij hebben er weer een waardevol iemand bij”

“We proberen continu te bedenken waar onze kansen en mogelijkheden liggen”, begint Ans Vleugel, werkzaam bij Jobcare, het werving- en selectiebureau van ouderenzorgorganisatie SVRZ. “Er zijn weinig gediplomeerde verzorgenden op de arbeidsmarkt, daarom leiden we veel mensen zelf op. Dan kijken we naar motivatie én feeling met het werken in de ouderenzorg. Dat is het allerbelangrijkst.”

Veel potentie
Onder die doelgroep vallen ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “We bieden voor iedereen maatwerk, wie er ook bij ons solliciteert of aangeboden wordt. Soms komen ze uit een andere bedrijfstak of vanuit de bijstand. Daarnaast zie ik ook potentie bij statushouders. Velen van hen zijn hoog opgeleid. Het enige manco is de taal. Dat is echt een probleem, want je moet natuurlijk wel goed kunnen communiceren met de cliënten en je collega’s. Indien nodig bieden we een taalcursus.”

Oriëntatie
Werken in de zorg is bovendien niet voor iedereen weggelegd. “Dat moet je echt liggen, maar dat merken we gauw genoeg. We kijken eerst voor welke functie binnen SVRZ ze in aanmerking kunnen komen. Dat kan zijn als medewerker wonen of ze kunnen via een leer/werktraject tot Helpende of Verzorgende IG worden opgeleid. Om opgeleid te worden moeten ze wel aan de vooropleidingseis voldoen. Als ze geen diploma’s hebben, kunnen we een capaciteitentest inzetten, waarmee we hun niveau alsnog kunnen inschatten. En is het (voor henzelf) nog niet helemaal zeker of de zorg wat voor ze is, dan kunnen ze drie maanden in een betaalde oriëntatiebaan aan de slag.”

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2020-01-08T23:51:36+02:008 januari 2020|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok