‘Deze jongens kunnen heel goed praktijgericht werken’

Jeffrey Snel (17) heeft een arbeidsbeperking. “Ik leer sloom, laten we het zo maar zeggen. Duidelijk schrijven of de maten uit mijn hoofd leren vind ik moeilijk”, zo zegt hij zelf. Toch is Jeffrey van waarde voor het bedrijf want andere taken kan hij juist wel goed. Jeffrey zit op de praktijkschool en werkt via het project ‘Boris brengt je bij ’n baan’ drie dagen per week bij Groothandel PontMeyer in Huizen.

Als je in mensen als Jeffrey investeert, is de kans groot dat je een loyale, goed gemotiveerde werknemer krijgt.

Als je in mensen als Jeffrey investeert, is de kans groot dat je een loyale, goed gemotiveerde werknemer groothandel_hireskrijgt. Iemand die met zijn werk andere werknemers ontlast. En waar je als bedrijf vaak een vergoeding voor ontvangt. Maar daarom heeft vestigingsmanager Marco van der Bijl hem niet aangenomen. “Ik vind dat wij als groothandel maatschappelijk iets toe moeten voegen en dat we een bepaalde groep die anders de arbeidsmarkt gaat missen, moeten helpen”, zo zegt hij.

Praktijkgericht

“Jongens als Jeffrey kunnen ontzettend goed werken”, vervolgt Van der Bijl. “Het probleem is vaak dat ze het rekenen en het schrijven niet goed onder de knie hebben en daardoor afgeschreven worden met ‘ze kunnen niks’. Maar ze kunnen een hele hoop. Ze hebben alleen een iets andere begeleiding nodig. Wat intensiever, wat rustiger en meer geleidelijk. Sommige dingen kunnen ze niet, die beperking zal je moeten erkennen, maar bij een hele hoop bedrijven kunnen ze heel goed werken, want ze kunnen heel veel dingen doen die praktijkgericht zijn.”

Lees het hele interview met Marco van der Bijl. 

By |2017-01-27T12:16:37+02:0015 december 2016|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok