‘Ieder heeft zijn eigen talenten, daar moet je de gepaste werkgever bij vinden’

olfertjan_manonArbeidsbemiddelaar Independent Recruiters heeft niet alleen een specifiek label om mensen met een arbeidsbeperking naar werk te begeleiden, maar heeft ook zelf een medewerker met een arbeidsbeperking in dienst: Manon.

Het verschil
Olfertjan Niemeijer is de oprichter en directeur van Independent Recruiters. Het bedrijf kent op dit moment zes labels met verschillende specialismen, waaronder bijvoorbeeld Independent Engineering en Independent Hospitality, maar dus ook Independent Ability. “Het grote verschil tussen het bemiddelen van mensen met en zonder een arbeidsbeperking is dat je als bemiddelaar veel tijd moet investeren om de onbekendheid weg te nemen bij werkgevers. Verder moet je ook beter dan anders kijken of werkgever en werkplek klaar zijn voor een medewerker met een beperking. Je wilt natuurlijk altijd dat een plaatsing lukt, maar bij een kwetsbare doelgroep als deze is dat extra belangrijk. Je hebt dus een extra verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd is het zo dat de gehandicapte niet bestaat: iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal en eigen talenten. Daar moet je de gepaste werkgever bij zoeken, net zoals je dat voor ieder ander zou doen.”

Manon
Bij een recruiting-event ontmoette Niemeijer Manon, in een soort Voice of Holland-achtige setting. Hij ging met haar om tafel om haar verder te helpen in haar loopbaan. “Ik vroeg haar een mail te schrijven waarin ze uitlegde wat ze kon en wat ze wilde. Die mail was zo goed en zo duidelijk, dat we haar bij ons een werkervaringsplek hebben aangeboden.” Inmiddels heeft ze een contract voor onbepaalde tijd. “Ze heeft het in verschillende functies uitstekend gedaan en is inmiddels verantwoordelijk voor het hele traject van recruitment bij Independent Ability. Eerst wilde ze juist niet in het laatje arbeidsgehandicapte worden gestopt, maar zo heeft ze wel de mogelijkheid het hele plaatsingsproces te begeleiden. En dat wilde ze graag. En sowieso, vanaf die allereerste mail heeft ze al duidelijk gemaakt dat ze een echte toegevoegde waarde wil hebben. En die heeft ze!”

Lees het hele verhaal van Independent Recruiters

By |2017-01-27T12:16:38+02:0020 oktober 2016|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok