Vraag van de week: wat verandert er aan de loonwaardebepaling?

De banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom één van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 80 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

loonwaardebepaling

Antwoord

Vanaf 1 juli treedt de uniforme methode loonwaardebepaling in werking. Werkgevers met medewerkers uit verschillende arbeidsmarktregio’s of gemeenten hadden te maken met verschillende manieren om tot de loonwaardebepaling te komen. Dat zal veranderen door een nieuwe uniforme methode om de loonwaarde vast te stellen.

Het bepalen van de loonwaarde is onder andere van belang voor het vaststellen van de loonkostensubsidie. Vanaf 1 juli zullen alle gemeenten en aanbieders van loonwaardebepalingen gaan werken met een vastgestelde formule. Van loonwaardedeskundigen wordt verwacht dat zij voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen, daartoe zal op korte termijn bijscholing worden georganiseerd. Degenen die voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen kunnen zich laten registreren.

By |2021-03-17T21:59:27+02:0017 maart 2021|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok