Politieke partijen blijven achter bij uitvoering Banenafspraak

De politiek gaf de Participatiewet vorm. In de Tweede Kamer wordt regelmatig gedebatteerd over de voortgang van de Banenafspraak: 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking in 2026. Maar politieke partijen geven niet bepaald het goede voorbeeld. Dit blijkt uit onderzoek van Onbeperkt aan de slag.

Politieke partijen zijn ook werkgevers. De dertien partijen met meer dan 2 zetels werden door Nico Blok, OmbudsSpits Werk & Participatie bij Onbeperkt aan de Slag, ondervraagd over hun inclusieve gehalte.

Slechts drie partijen gaven aan medewerkers met een arbeidsbeperking in dienst te hebben (PvdA, CDA en SP). Hiervan voldoen PvdA en CDA naar eigen zeggen aan de quotanormen uit de Banenafspraak. VVD, D66, GroenLinks, ChristenUnie, Partij voor de Dieren en SGP hebben geen medewerkers met een arbeidsbeperking in dienst of lieten weten niet over deze gegevens te beschikken. De partijen PVV, DENK, 50PLUS en FVD reageerden niet of niet inhoudelijk.

Verreweg de meeste partijen (b)lijken dus achter te blijven bij het uitvoeren van de Banenafspraak en het bieden van kansen aan mensen met een arbeidsbeperking. De Nederlandse politieke partijen geven dus niet het goede voorbeeld bij het inclusiever maken van de arbeidsmarkt.

By |2021-04-08T17:32:42+02:0012 maart 2021|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok