Visie werkgevers op proces baanbeëindiging van Wajongers gevraagd

Uit het rapport Arbeidsmarkt- en begeleidingspatronen van mensen die werk(t)en met een jobcoach blijkt dat een derde van de Wajongers na baanbeëindiging direct doorstroomt naar een andere baan. Iets meer dan een derde lukt dat na ongeveer een half jaar. De resterende groep vindt geen nieuw werk. Dit roept bij UWV en het ministerie van SZW vragen op over de dienstverlening aan deze Wajongers. Zijn er verbetermogelijkheden in de dienstverlening door jobcoaches en UWV-professionals?

UWV en het ministerie van SZW zoeken verbetermogelijkheden in het proces rondom baanbeëindiging van Wajongers, met speciale aandacht voor Wajongers die werken met een externe jobcoach. Graag horen ze ook de visie van werkgevers. Hoe verloopt het proces rondom baanbeëindiging? Wat gaat daarin goed en wat kan beter? UWV zoekt werkgevers die rechtstreeks betrokken waren bij één of meer werknemers met een Wajong-uitkering, wiens baan helaas moest worden beëindigd en nodigt ze uit voor een gesprek.

Het gaat expliciet om Wajongers die een uitkering krijgen van UWV die na een contractbeëindiging dus terugkeren naar UWV (dus niet naar bijvoorbeeld een sociale werkplaats of naar de gemeente). Het interview duurt ongeveer een uur en vindt plaats in de periode tussen nu en 15 april.

Werkgevers die mee willen werken, kunnen contact opnemen met Marloes de Graaf van UWV.
E-mailadres: marloes.degraaf@uwv.nl.

By |2021-04-08T17:19:29+02:003 maart 2021|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok