Vraag van de week: Hoe staat het nu met het Breed offensief?

De banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom één van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 80 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

Hoewel de Tweede Kamer het Breed offensief in eerste instantie tot niet-controversieel heeft verklaard is de behandeling van de betreffende wetgeving toch uitgesteld tot na de Tweede Kamerverkiezingen. Dit gebeurde op initiatief van de Tweede Kamer. Als voorlopige nieuwe datum voor het debat is 5 april aangewezen.

Het Breed offensief werd in september 2018 aangekondigd om het voor werkgevers en werknemers uit de doelgroep banenafspraak eenvoudiger te maken om tot elkaar te komen. In het Breed offensief zijn onder andere voorstellen gedaan om de loonkostensubsidie te vereenvoudigen en te verbeteren en knelpunten rond de no-riskpolis weg te nemen.

By |2021-02-10T13:43:04+02:0010 februari 2021|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok