Vraag van de week: Heeft loonkostensubsidie of loonkostendispensatie gevolgen voor het aanvragen van de noodmaatregel overbrugging werkbehoud?

De banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom een van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 100 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

De noodmaatregel overbrugging werkbehoud (NOW) geldt voor alle medewerkers. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werkt op dit moment de aangekondigde maatregelen verder uit.

Er is veel algemene informatie over de gevolgen van corona en de bestrijdingsmaatregelen beschikbaar voor werkgevers, bijvoorbeeld via het Coronaloket, de website van de Rijksoverheid of de themapagina van AWVN. In de Toolbox Corona en banenafspraak op onze site vindt u informatie die specifiek bedoeld is voor werkgevers van medewerkers uit de doelgroep banenafspraak. De toolbox omvat informatie over regelingen, maar ook tips over de communicatie met mensen uit de doelgroep in deze verwarrende tijden.

De Toolbox Corona en Banenafspraak vindt u hier.

By |2020-03-25T22:46:34+02:0025 maart 2020|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok