Crematorium Zoom- en Zegestede: “Er is altijd wel íets te doen”

Ook al vindt ze het lastig om er zo expliciet over te praten, Annette van de Meene blijft net zo lang de bühne opgaan tot het volkomen vanzelfsprekend is om mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven. “Het is opvallend hoe snel je vergeet dat ze eigenlijk anders zijn.”

Zorgen voor verbinding
Annette van de Meene is nu bijna drie jaar directeur van Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede in Brabant. Een organisatie waar maatschappelijk verantwoord ondernemen in het DNA zit. “Zoom- en Zegestede wil zorgen voor verbinding. Vanuit die gedachte is er altijd al plek geweest voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, vertelt Van de Meene. “Labels hebben daar eigenlijk nooit een rol bij gespeeld. Iemand moet bij ons passen, het werk aankunnen en het naar zijn zin hebben. Dat is alles wat telt. Je zult ons ook nooit horen zeggen dat we geen werk hebben. Er is namelijk altijd wel iets te doen; van het vegen van bladeren tot het ontvangen van gasten.”

Doorstromen naar regulier werk
Kandidaten vindt Van de Meene via Werk 27 of het UWV. “Daar zijn we allang geen vreemde meer, jobcoaches weten dus ook precies wat we zoeken. Al komt het niet vaak voor dat iemand niet bij ons terecht kan”, zegt Van de Meene. “Als een plek niet geschikt blijkt, gaan we op zoek naar iets anders. Zo startte er onlangs een jongen met het prikkelbare darm syndroom (PDS) bij de catering. Dat bleek geen gelukkige combinatie. Nu heeft hij een administratieve functie waarbij hij rustig even weg kan lopen als dat nodig is. Wij blij, hij blij.”

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2019-09-12T21:42:43+02:0012 september 2019|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok