De 100.000 deze week: sociaal ondernemen in Brabant en Zeeland

Werkgevers informeren over de banenafspraak en inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven; dat zijn de doelstellingen van het project ‘Op naar de 100.000 banen’. Maar wat betekent dat precies? Iedere week bespreken we met projectleider Martine Schuijer een initiatief dat ‘Op naar de 100.000 banen’ neemt of ondersteunt om de inclusieve arbeidsmarkt dichterbij te brengen.

Vandaag: Sociaal ondernemen in Brabant en Zeeland

De focus ligt op Brabant en Zeeland deze week?
“Nou, dat weet ik niet. Maar er wordt in Oosterhout wel een mooi evenement georganiseerd deze week. Als project ondersteunen wij de regionale ondernemersverenigingen rond de banenafspraak. VNO-NCW Brabant Zeeland organiseert regelmatig lunchbijeenkomsten voor klein gezelschap ondernemers uit de regio. Deze keer kunnen ondernemers kennis maken met ondernemers die ambassadeur zijn van sociaal ondernemerschap uit het netwerk Participeren Loont. Dat is het netwerk dat zich inzet voor inclusief werkgeven in Zeeland en in Brabant”

Waarom zijn zulke bijeenkomsten belangrijk?
“De banen zijn in de regio’s. Dat is altijd de basisgedachte geweest van ‘Op naar de 100.000 banen’. Daarom is het zo belangrijk dat werkgevers, die elkaar kennen of in dezelfde arbeidsmarkt werken, de gelegenheid hebben om ervaringen te delen rond inclusief werkgeven. Het is inspirerend om de problemen – en vooral de gevonden oplossingen natuurlijk – te bespreken.”

Wat staat er verder op de agenda deze week?
“De Stichting Studeren & Werken Op Maat organiseert de kennissessie Van beperking naar aanwinst” waarbij ervaringen van werkgevers en jongeren aan de orde komen. Ook zijn we in overleg over manieren waarop we onze ervaringen tot nu toe kunnen inzetten bij sectoren die nog achterblijven bij het behalen van de aantallen uit de banenafspraak. Oh ja, nog wel een nieuwtje: vandaag hebben we met het organisatieteam teruggeblikt op de afgelopen Dag van de 1000 Voorbeelden. We hebben meteen maar nieuwe plannen gesmeed en een datum gepland. De volgende Dag van de 1000 Voorbeelden is op 19 maart 2020!”

Over deze onderwerpen een andere keer uitgebreider?
“Die voorspelling zou ik wel aandurven.”

By |2019-04-23T19:49:06+02:0023 april 2019|De 100.000 deze week, Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok