Lunchroom De Uitdaging: “Werken is de leerschool voor jezelf”

“Onze medewerkers weten allemaal dat ze een beperking hebben, maar ze kunnen veel meer dan dat ze zelf denken.” Marga Borghouts, bedrijfsleider van lunchroom De Uitdaging in Ulvenhout, en chef-kok Tim Lips weten dat zeker. Samen zorgen zij ervoor dat deze medewerkers de gasten in alle opzichten voorzien van heerlijk eten, geserveerd met een glimlach.

Lekker eten
“Daar komen mensen voor terug. Dat de bediening en de keukenbrigade het soms net even wat anders doen, brengt charme en gezelligheid”, vertelt Marga. “Ze zijn ontzettend ontwapenend in hun doen en laten én ze zijn ontzettend trots op hun werk.” De Uitdaging zit tien jaar in de monumentale pastorie in Ulvenhout. En al die jaren werken ze met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “We begeleiden ze vanaf de eerste stap die ze hierbinnen zetten en we zien ze groeien. Zowel in het werk als in hun eigen ontwikkeling.”

Bus
Een mooi voorbeeld speelde een paar jaar geleden: ”Het busvervoer van Amarant werd geschrapt vanwege bezuinigingen. Dus de medewerkers hebben, met hulp, uitgezocht hoe de reguliere busverbinding gaat.” Marga glimlacht erbij: “Zelfs het overstappen in Breda gaat goed.” Zo hebben Tim en Marga veel meer voorbeelden. “Als je het maar stapje voor stapje doet, dan komt het goed.”

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2019-05-22T17:27:29+02:0023 mei 2019|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok