Vraag van de week: Vervangt het Dashboard banenafspraak de trendrapportages?

De banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom een van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 100 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

Nee. Het Dashboard banenafspraak, dat UWV onlangs publiceerde, is een interactieve variant van de trendrapportages die per kwartaal verschijnen. Deze zullen voorlopig zoals gebruikelijk blijven verschijnen, in pdf.

Het dashboard is een online tool met alle kerncijfers over de uitvoering van de banenafspraak. Opgenomen zijn niet alleen landelijke gegevens, maar ook cijfers per arbeidsmarktregio. Daarnaast is het mogelijk om verschillende arbeidsmarktregio’s te vergelijken. UWV laat weten dat het dashboard elk kwartaal geactualiseerd wordt. Dit gebeurt circa vier maanden na het einde van dat kwartaal. Deze vertraging is nodig voor de betrouwbaarheid van de cijfers.

Het Dashboard banenafspraak vindt u hier.

By |2020-06-17T18:36:24+02:0017 juni 2020|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok