Steungezin.nl: “Met een vrijwillige HR-coördinator is het proces meteen geborgd”

Mensen helpen die minder fortuinlijk zijn dan jijzelf; voor Helma du Pont van Stichting Steungezin.nl is het de normaalste zaak van de wereld. Met haar stichting ondersteunt ze gezinnen die in armoede leven financieel én biedt ze tegelijkertijd mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een (leer)werkplek.

Goed vangnet
Helma du Pont weet hoe het voelt om buiten de boot te vallen. Als succesvol freelancer kende ze drukke tijden, maar een burn-out lag op de loer. Ze kon steeds minder werk aannemen en de werkdruk eiste uiteindelijk zijn tol. Du Pont kwam thuis te zitten. “Ik ben niet de domste en toch kwam ik de in de bijstand terecht,” zegt ze, waarna ze bewust een stilte laat vallen. “Ik zeg dit nadrukkelijk”, gaat Du Pont verder, “omdat er vaak gedacht wordt dat alleen domme mensen een bijstandsuitkering hebben. Dat is dus zeker niet het geval. Als zelfstandige heb je geen recht op een WW-uitkering en dus kom je meteen in de bijstand. Gelukkig had ik een goed vangnet en kwam ik er vrij snel weer bovenop. Maar veel mensen in de bijstand moeten het alleen zien te rooien. Daar wilde ik iets aan doen. Zo is Steungezin.nl ontstaan.”

Rekeningen betalen
Wat kleinschalig begon, is inmiddels uitgegroeid tot een franchiseformule die Du Pont in heel Nederland wil uitrollen. Du Pont: “Het principe achter Steungezin.nl is heel simpel: mensen met een hoger inkomen helpen stadsgenoten met een lager inkomen belangeloos bij het betalen van rekeningen. Of het nu gaat om een alleenstaande oudere met een klein pensioen die zijn ziektekostenverzekering niet kan betalen of een bijstandsmoeder die geen geld heeft voor een schoolreisje; via het internetplatform van Steungezin.nl kan iedereen die aantoonbaar rond de armoedegrens leeft, een oproep doen. We zijn begonnen in Breda en inmiddels ook actief in Almelo en Venlo.”

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2019-07-03T14:45:39+02:004 juli 2019|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok