Inventarisatie ervaringen werkgevers met werknemers met een progressieve of wisselende ziekte/beperking.

Eind maart dit jaar ben ik officieel gestart in mijn rol als OmbudsSpits Werk & Participatie. Deze rol is een initiatief van Onbeperkt aan de Slag en ABN AMRO. Als OmbudsSpits ben ik een vertegenwoordiger uit de doelgroep mensen met een arbeidsbeperking. Ik beantwoord vragen van werkgevers en mensen met een arbeidsbeperking over wetten en regelingen rondom inclusief werkgeven, werken met een arbeidsbeperking en sociale zekerheid.

Ook haal ik signalen en ervaringen op van werkgevers en mensen met een arbeidsbeperking over de inclusieve arbeidsmarkt: wat gaat er goed en wat gaat er niet goed? Werkgevers en mensen met een arbeidsbeperking kunnen zelf ook signalen en ervaringen doorgeven. Mijn doel is alle ervaringen en signalen te inventariseren en – bij voldoende aanleiding – het betreffende onderwerp nader te onderzoeken en hierover de bevindingen te publiceren.

De eerste ervaringen
In de aanloop naar de officiële start heb ik een aantal werkgevers gevraagd wat voor hen de belangrijkste onderwerpen zijn. Een van deze onderwerpen die door deze werkgevers genoemd is, zijn werknemers met een progressieve ziekte/beperking of werknemers met een ziekte/beperking waardoor de energie of arbeidsmogelijkheden wisselend zijn. In politiek en media gaat het vaak over regelingen en subsidies, maar blijft dit onderwerp nog onderbelicht. Dat terwijl het van belang is dat ook werknemers met een progressieve of wisselende ziekte in dienst kunnen blijven bij hun werkgever. Wat is daarvoor nodig? Welke ervaringen – positieve en negatieve – hebben werkgevers met dit vraagstuk binnen hun organisatie?

Wilt u ervaringen delen?
Momenteel ben ik bezig om dit onderwerp nader te onderzoeken. Er zijn al met een aantal werkgevers gesprekken gevoerd en eerste ervaringen zijn opgehaald. Heeft u ervaringen met werknemers met een progressieve of wisselende ziekte/beperking of eventueel tips voor andere werkgevers? En wilt u deze – al of niet geanonimiseerd – delen met de OmbudsSpits? In dat geval horen we van u. U kunt contact met mij opnemen via ombudsspits@onbeperktaandeslag.nl.
Nico Blok is de OmbudsSpits voor Werk en Participatie. Deze rol is een initiatief van Onbeperkt aan de slag en ABN AMRO. De OmbudsSpits gaat fungeren als vraagbaak voor mensen met een arbeidsbeperking en hun werkgevers. Via onze website zal hij af en toe verslag doen van zijn ervaringen.

Nico Blok is de OmbudsSpits voor Werk en Participatie. Deze rol is een initiatief van Onbeperkt aan de slag en ABN AMRO. De OmbudsSpits gaat fungeren als vraagbaak voor mensen met een arbeidsbeperking en hun werkgevers. Via onze website zal hij af en toe verslag doen van zijn ervaringen.

By |2019-08-30T13:24:49+02:0030 augustus 2019|Columns, Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok