Uitschrijven uit Doelgroepregister Banenafspraak

Medewerkers die zijn opgenomen in het doelgroepregister banenafspraak, kunnen in principe tot de AOW-leeftijd in dit doelgroepregister blijven staan en mee blijven tellen voor de banenafspraak en bijbehorende ondersteuning.

Al in 2018 werd de t+2 regel afgeschaft. Deze regel hield in dat medewerkers die niet meer voldeden aan de criteria na 2 jaar uit het register werden geschrapt. Werknemers die voor 2018 op grond van de t+2-regel uit het doelgroepregister waren verwijderd, zijn weer toegevoegd aan dat register en kunnen daar tot hun AOW-leeftijd in blijven. Zo blijven zij meetellen voor de banenafspraak en kunnen werkgevers voor deze werknemers bij ziekte een beroep blijven doen op de no-riskpolis en andere ondersteuning.

Zelf uitschrijven
Eenmaal opgenomen in het doelgroepregister, blijft deze registratie dus gelden. Sinds 1 januari 2020 kunnen werknemers wel zelf verzoeken om zich uit het doelgroepregister uit te laten schrijven. Het UWV beoordeelt dit verzoek en bekijkt of de doelgroepcriteria nog op de medewerking van toepassing zijn. Uit technische gronden zal het UWV overigens pas vanaf volgend jaar de aanvragen daadwerkelijk in behandeling kunnen nemen.

Staat de medewerker niet langer in het doelgroepregister, dan heeft dat ook gevolgen voor de werkgever. Deze medewerker telt dan immers niet langer mee voor de banenafspraak en daarmee vervallen de bijbehorende regelingen en subsidies

By |2020-01-27T22:34:24+02:0027 januari 2020|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok