Koninklijke Militaire School Luchtmacht: “Het is zonde als er wordt gemorst met capaciteit”2019-03-20T14:49:34+02:00

Project Description

Koninklijke Militaire School Luchtmacht: “Het is zonde als er wordt gemorst met capaciteit”

Alina Kuijpers en Sophie Nuiten hebben er veel voor over om de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen bij Main Support Base Woensdrecht. “Medewerkers bij Defensie en de Koninklijke Luchtmacht zijn in alles een afspiegeling van de maatschappij. ”

Volwaardig

“We willen daarom zoveel mogelijk mensen een kans geven op een leuke baan. Daarom zorgen we voor volwaardige functies en zijn we gaan werken met profielbeschrijvingen in plaats van vacature-teksten.” Een prachtig voorbeeld is ‘John’. Alina: “Van deze jongeman, met een aandoening uit het Autisme Spectrum Stoornis, wisten we dat hij nooit zal reageren op een vacature bij ons. Maar door die andere arbeidsmarktbenadering was het raak. Hij kwam via Werkgeversservicepunt en UWV op gesprek, er was een klik en hup, aan de slag.”

Ambitie

Voor alle nieuwe medewerkers en zeker ook de participanten geldt: “We geven iedereen het gevoel dat hij of zij welkom is, met of zonder een rugzakje. We zetten in op mogelijkheden in plaats van moeilijkheden.” Sophie vult aan: “Ze worden al vaak op een achterstand gezet door de maatschappij. Dat is niet terecht, want ze barsten van kennis en ambitie. Ze zien de dingen soms anders, maar dat brengt verrijking.” John is dus gewoon ‘one of the guys’.

Laten gaan

Al snel bleek dat hij meer potentie had. “Hij is erg enthousiast, leert snel, analyseert handig feiten en hij voelt zich als een vis in het water in deze organisatie.” Zo ook met het personeelsuitje. “We moesten een ludiek hoofddeksel meenemen. John is speciaal naar de winkel gegaan voor een opvallende feesthoed. Wij vonden het super dat hij dit aandurfde. ” En toen kwam er een plek vrij bij een ander onderdeel. Met pijn in het hart hebben ze hem laten gaan. “Met zijn capaciteiten past hij beter in die hbo-functie.”

De gavendag

Alina en Sophie hopen dat ze met meer participanten succesverhalen krijgen. “Er wordt binnen Defensie veel aandacht besteed om deze mensen een goede plek in de organisatie te geven. Zo is er dit jaar voor het eerst De Gavendag georganiseerd, gaan we naar de CNV Harrie Helpt- trainingsdagen en spreken we met UWV en Werkgeversservicepunt om zoveel mogelijk participanten aan het werk krijgen. Het is zo zonde als er wordt gemorst met capaciteit.”

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok