Bosch Power Tools: Een goede fly-out is ons doel2018-09-14T10:16:00+02:00

Project Description

Bosch Power Tools: Een goede fly-out is ons doel

Als winnaar van de Participatieprijs 2014 heeft Bosch Power Tools in Breda zijn sporen al verdiend. Erik Landesbergen, logistics manager: “Bij ons komen de mensen om een toekomst te krijgen. In vijf stappen brengen we hen naar een goede fly-out.”

Kansen krijgen 

Met Atea als selectiebureau en partner van Bosch Power Tools werken zo’n 150 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het verpakken van Bosch- en Dremel-producten. “Met Atea hebben we al 35 jaar een intensieve samenwerking. Daardoor kunnen we mensen op het goede niveau inschalen.”

Erik vertelt: “Sommigen gaan eerst in een beschutte omgeving werken. Zonder prikkels, maar met veel rust en steeds dezelfde gezichten leren ze in hun eigen tempo. Totdat ze aan het programma toe zijn. Anderen vliegen zo door het opleidingstraject heen, die krijgen de kans om bijvoorbeeld heftruckchauffeur te worden. En weer anderen willen we graag een baan op kantoor aanbieden. We kijken naar de mensen en hun capaciteiten.”

Als hij ziet hoe een medewerkster een high five geeft aan een voorman om vervolgens met grote aandacht naar elkaars handen te kijken, dan raakt hem dat.

“Ze werken samen aan een lijn. Zij pakt in en hij helpt de anderen om de productiedoelstelling van die dag te halen. Hij is voorman geworden omdat we dat in hem hebben gezien. En zij is een kei in het verpakken van de speciale acties voor onze klanten.” Erik ziet graag dat iedereen de kans krijgt om aan een goed cv te werken. “Zodat je echt verder kunt en kansen kunt krijgen.”

Ideale samenwerking

Als hij ziet hoe een medewerkster een high five geeft aan een voorman om vervolgens met grote aandacht naar elkaars handen te kijken, dan raakt hem dat. “Ze werken samen aan een lijn. Zij pakt in en hij helpt de anderen om de productiedoelstelling van die dag te halen. Hij is voorman geworden omdat we dat in hem hebben gezien. En zij is een kei in het verpakken van de speciale acties voor onze klanten.” Erik ziet graag dat iedereen de kans krijgt om aan een goed cv te werken. “Zodat je echt verder kunt en kansen kunt krijgen.”

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok