Jumbo Hoogkamer: “Zie je werk als een toneelvoorstelling”2019-02-25T13:25:40+02:00

Project Description

Jumbo Hoogkamer: “Zie je werk als een toneelvoorstelling”

Sacha Hoogkamer ondersteunt haar broer met het runnen van de twee Jumbo franchise winkels, een in winkelcentrum De Burcht in Breda, de andere in Wouw. “Ik zorg ervoor dat iedereen fijn kan werken bij ons. Dat geldt ook voor onze medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Glimlach

Net voordat je de winkel inloopt vanuit het kantoor hangt daar het bordje: “Zet je mooiste glimlach op en doe alsof je op het toneel staat.” Sacha: “Het zit in de Jumbo-formule dat je altijd netjes omgaat met klanten. Ook de winkel moet er opgeruimd uitzien. Deze twaalf medewerkers zijn wat dat betreft een gouden greep. Ze zorgen ervoor dat er genoeg winkelwagens binnen zijn, het magazijn netjes is, en dat ze de winkel zelf keurig houden.”

Eierkoeken

Ze houdt goed in de gaten dat iedereen werkt naar eigen mogelijkheden Maar soms is het lastig in te schatten wat wel kan en wat niet. Sacha heeft het er graag voor over. “Ik ken niet veel mensen die zo goed eierkoeken kunnen scheppen als Simone. En ook Roel staat z’n mannetje bij de groente. Altijd vriendelijk. En als dat een keer niet zo is, dan weten we dat ook meteen.”

Het is weleens hard werken om de glimlach op hun gezicht te toveren. “Ze kunnen overprikkeld zijn en kan ik ze het beste naar huis laten gaan. Zo werken ze meestal niet op vrijdag en zaterdag, vanwege de weekenddrukte in de winkel. Daarom kijken we altijd per dag wat ze aankunnen.”

Terugtellen

De papierwinkel die erbij hoort, neemt Sacha voor lief. “Twee winkels in verschillende regio’s met vier instanties. Het is jammer dat daar weinig samenwerking is.” Ze laat zich niet weerhouden door al die formulieren. Ze kijkt liever naar de goede kant van het verhaal: “We luisteren naar deze medewerkers en we geven trainingen op hun niveau. Zo kan Simone nu ook achter de kassa zitten. We hebben haar geleerd hoe terug te tellen en hoe het zit met de regel ‘Vier in de rij, kassa erbij’.” Sacha glimlacht bij de herinnering: “In het begin ging dat niet goed, maar door geduldig alles keer op keer uit te leggen, zit ze nu op haar plaats. En dat vind ik fijn om te zien. Dat gun ik meer mensen.”

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok