Logistic Force: “Als je maar eerlijk bent op de cv”2019-05-16T08:47:25+02:00

Project Description

Logistic Force: “Als je maar eerlijk bent op de cv”

De groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die via Logistic Force aan de slag gaat, is divers. Dimitri van Gool, directeur van onder andere de locatie Breda: “Van WW-gerechtigden en bijstandskandidaten, tot statushouders, gedetineerden en werklozen: we kunnen veel mensen aan een baan helpen. Als je maar eerlijk bent.”

Springplank

Dimitri weet dat zijn bedrijf een springplank is. “Het gaat er ons om dat je gemotiveerd bent. Zeker nu we ruim 150 relaties in deze regio bedienen, behandelen we veel vacatures. Dus de kans dat er een passende baan bij zit voor iemand uit deze doelgroep is groot.” Maar hij realiseert zich dat het van twee kanten moet komen: is iemand gewenst en voelt de kandidaat zich op z’n plek?

Autisme is fijn

Om een idee te geven van de diversiteit van kandidaten, vertelt Dimitri twee verhalen. “We zochten iemand die in een warehouse, zo’n grote blokkendoos met een kleine deur, repeterende schoonmaakwerkzaamheden wilde uitvoeren. We vonden een jongen voor wie de omgeving niet zo van belang is, maar vaste taken en een wekelijks patroon wel en die geconcentreerd de klus kan klaren.

Zoals hij het zelf zei: ‘autisme is echt fijn’. We moesten daar om lachen, maar hij sloeg de spijker op z’n kop. Door zijn beperking is hij geknipt voor deze klus.”

VOG

Een ander verhaal: veel opdrachtgevers vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag. Dimitri: “Voor een aantal jongeren is dat lastig. Die kunnen zo’n verklaring wel vergeten. Maar als je eerlijk bent en je kunt je werkmotivatie goed aangeven, dan kijken wij of we een functie voor je hebben waar deze verklaring niet nodig is. We leggen dat cv voor aan onze relatie met de vraag of ze er open voorstaan.” Dimitri is stellig: iedereen verdient een kans op een leuke baan. “Ik vind het tof te zien dat deze jongeren, na een misstap of met een beperking, er alles aan doen om werk te vinden. Als we daarbij kunnen helpen, dan doen we dat. Maar het begint met eerlijk zijn. Tegen ons en op je cv.”

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok