Dankzij beperking beter inspelen op klantvraag2017-11-28T17:21:33+02:00

Project Description

Dankzij beperking beter inspelen op klantvraag

Bij internetbureau Swink werken veel mensen met autisme. Paul Malschaert en Niels van Buren noemen  hun bedrijf dan ook een ‘buitengewoon internetbureau, dankzij onze medewerkers’. De talenten van de medewerkers met een arbeidsbeperking zorgen namelijk dat Swink bijzondere online diensten kan leveren, onder meer op het gebied van SEO, SEA en webanalytics.

“Wij kijken naar wat onze medewerkers wél kunnen,” vertelt Paul Malschaert. “Maar we gaan eigenlijk nog een stap verder. We draaien het om en kijken hoe de talenten van onze medewerkers kunnen zorgen dat de behoeften van klanten worden vervuld. Mensen met autisme kunnen heel geconcentreerd werken, en kunnen heel snel patronen herkennen. Dat zijn perfecte eigenschappen voor bijvoorbeeld big data-analyse, webanalytics en helpdeskdiensten. En daar is bij onze klanten grote behoefte aan. Dankzij de kwaliteiten van onze medewerkers weten wij vaak de verwachtingen van klanten te overtreffen. De kwaliteit van ons werk is vaak zelfs beter dan van grote andere bureaus. Daarom kiezen ook grote, bekende organisaties voor Swink. Daar zijn we erg blij mee en trots op.”

Het verschil maken

Swink is een social enterprise met als doel om zoveel mogelijk maatschappelijke impact te maken. Al ruim negen jaar biedt het bedrijf kansen aan mensen met autisme en aanverwante beperkingen. “Dat kan alleen als je goed werk levert. Swink is weliswaar een social enterprise, maar ook een commerciële onderneming. Onze klanten stellen ons namelijk in staat impact te maken, zij zijn essentieel voor ons. Ons doel is dan ook om het verschil te maken op meerdere gebieden. Enerzijds door onze klanten te helpen online beter te presteren. Anderzijds door voor de maatschappij een sociale bijdrage te leveren. En we zijn er trots op dat we een van de eerste gecertificeerde B Corps van Europa zijn; B Corp is een ‘keurmerk’ voor sociale ondernemingen. En in 2015 behoorden we ook nog eens tot de 10% best presterende B Corps ter wereld.”

Goede begeleiding

Swink faciliteert de medewerkers om een waardevolle bijdrage te leveren aan de maatschappij en onze klanten. Malschaert: “We zorgen voor een werkomgeving waarin mensen zich kunnen concentreren op hun werk. Dat gaat niet alleen om de fysieke werkplek, maar ook om organisatorische zaken als een goede dagelijkse werkindeling en stressfactoren zoveel mogelijk vermijden. Natuurlijk geven we de medewerkers begeleiding op maat. De impact ervan is groot. Mensen zijn totaal veranderd sinds ze bij ons werken, ze hebben meer zelfvertrouwen. Het is mooi om hen te kunnen helpen om te groeien.”


Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok