Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

De Normaalste Zaak heeft – in samenwerking met Accenture en AWVN – de Leergang inclusief werkgeven, ‘anders kijken; gewoon doen’ ontwikkeld. Na het succes van de eerste serie masterclasses afgelopen jaar volgt er dit jaar een 2e editie. Deze start op dinsdag 9 mei, inschrijven kan tot 21 april.

De leergang bestaat uit vier masterclasses van wetenschappers en ervaringsdeskundigen. Tijdens de masterclasses bundelen en belichten we de kennis op het gebied van inclusief werkgeven. Naast vernieuwende perspectieven en voorbeelden uit de praktijk kunt u eigen casuïstiek inbrengen en met advies van experts concrete oplossingen zoeken.

De masterclasses zijn interactief en stoelen op drie pijlers: inspiratie (kennis), praktijk (kunde) en eigen casuïstiek (doen).


  1. Kiezen voor inclusiviteit: 9 mei, 12.30 – 18.00 uur

Hoe ziet het werkgeversklimaat eruit en hoe krijgt u geformuleerde ambities ingebed in de organisatie?
Prof. mr. B.E.M. Wientjes, hoogleraar Ondernemerschap en Leiderschap, deelt zijn visie op het huidige werkgeversklimaat en biedt een doorkijkje naar welke rol weggelegd is voor inclusief werkgeven.

Dr. Charissa Freese, wetenschapper Human Resource Management, deelt haar expertise op het gebied van een inclusief (HR-)beleid.

  1. De inclusieve leider: 20 juni, 12.30 – 18.00 uur

Hoe zorgt u ervoor dat op elk niveau in de organisatie mensen eigenaarschap pakken in de begeleiding van de doelgroep?

Prof. Dr. Lidewey van der Sluis, hoogleraar Strategic Talent Management, deelt de laatste trends op het gebied van leiderschap en talentontwikkeling en hoe dit kan bijdragen aan een meer inclusief arbeidsklimaat.

Ingrid van Ommeren, organisatieadviseur psychische diversiteit bij Samen Sterk zonder Stigma, kaart psychische aandoeningen aan en hoe deze en andere beperkingen op de werkvloer vanzelfsprekender moeten worden.

Margriet van Kampenhout, professioneel coach, geeft inzicht en praktische handvatten voor het scheppen van kansen voor mensen met een handicap.

  1. Maatwerk als inclusieve standaard: 12 september, 12.30 – 18.00 uur

Wat zijn de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en wat vraagt dit van uw organisatie? Hoe ontwerpt u functies die bijdragen aan de doelstelling van uw organisatie, maar ook aansluiten op de mogelijkheden van de doelgroep?
Dr. Luc Dorenbosch, baaningenieur, neemt u mee in een breed palet aan innovatieve baantechnieken om te sleutelen aan duurzame functies op maat.

Hester Dijkstra-ter Riete, projectleider Participatiewet bij UMC Utrecht, deelt het verhaal over de weg die het UMC Utrecht bewandeld heeft om te komen tot de functies die nu gecreëerd zijn en hoe het UMCU dit in de toekomst verder wil uitbreiden.

  1. Inclusief de toekomst in: 10 oktober 12.30 – 18.00 uur

Hoe gaat u een duurzame arbeidsrelatie aan en welke rol spelen technologische ontwikkelingen hierbij?
Prof. dr. ir. Wim Poelman, industrieel ontwerper, neemt u mee in de mogelijkheden van de laatste technologische trends om de inzetbaarheid van de doelgroep te verbeteren.

Jacqueline Maschino, adviseur en trainer inclusief ondernemerschap, deelt haar persoonlijke verhaal over hoe technologische ontwikkelingen een positieve en cruciale rol spelen in het inzetbaar houden / krijgen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.


Bij iedere masterclass zijn ervaringsdeskundigen uit de doelgroep aanwezig om hun visie en ervaringen te delen.

Voor wie
De leergang is bestemd voor functionarissen die verantwoordelijk zijn voor het implementeren van inclusief ondernemerschap in de eigen organisatie: zoals HR-managers, HR-adviseurs, Inclusie- en diversiteitsmanagers en projectleiders.

Investering
€ 1.500 excl. btw / € 1.200 excl. btw voor partners van De Normaalste Zaak, leden van AWVN en MVO-Nederland. Deze bijdrage is bedoeld voor externe sprekers en faciliteiten.
U kunt zich alleen inschrijven voor de hele leergang.

Informatie en aanmelden
Bent u enthousiast, meld u zich dan vóór 21 april aan via deze link.
Er is plek voor maximaal 20 deelnemers.

Bekijk de brochure Leergaqng inclusief werkgeven

Voor meer informatie over de leergang verwijzen wij u graag naar onze brochure
Heeft u nog vragen? Stuur een e-mail naar masterclass@denormaalstezaak.nl.