Profiel2016-06-16T12:24:28+02:00
AutiTalent

Utrecht,

Actieve regio's:
Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland, Landelijk
website

AutiTalent

Uw partner op het gebied van autisme en werk

Onze dienstverlening
AutiTalent kan organisaties op drie verschillende manieren van dienst zijn vanuit ons specialisme in autisme. De grootste tak is het detacheren van medewerkers met autisme. Daarnaast verzorgt AutiTalent de werving en selectie voor organisaties die zelf een medewerker in dienst willen nemen. En werkgevers kunnen AutiTalent ook inzetten voor advies en coaching van hun eigen medewerkers met autisme.

Door middel van onze diensten willen wij, samen met onze opdrachtgevers, concreet invulling geven aan onze sociale verantwoordelijkheid en de Participatiewet.

Onze drijfveer
Ruim 1% van de Nederlandse bevolking is gediagnosticeerd met autisme. Uit cijfers van CBS blijkt dat slechts 25% van de mensen met autisme inkomen uit arbeid als belangrijkste inkomensbron heeft, terwijl dat percentage voor de totale beroepsbevolking op meer dan 93% ligt. Uit ander onderzoek blijkt dat helaas maar de helft van de mensen met autisme goed op hun plek zitten in hun huidige baan. Daar wil AutiTalent iets aan doen!

Mensen met autisme hebben veelal moeite met het vinden en behouden van werk. Werkgevers zijn onbekend met de bijzondere talenten en eventuele beperkingen. Werknemers met autisme voelen zich niet begrepen of raken overprikkeld. Een grote groep wordt daarom aangemerkt als ‘arbeidsgehandicapt’ en ontvangt een uitkering van de overheid. Terwijl wij van mening zijn dat werk het beste ‘medicijn’ voor normaal tot hoogbegaafde mensen met autisme is.

Bezoek onze website voor meer informatie: www.autitalent.nl

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok