‘Samenwerken en zowel projectmatig als bedrijfsbreed verduurzamen’2017-01-27T12:16:51+02:00

Project Description

‘Samenwerken en zowel projectmatig als bedrijfsbreed verduurzamen’

Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat voor Maasveste Berben Bouw veel verder dan groene energie en afval scheiden. Zo voert het bedrijf regelmatig een dialoog met stakeholders, die het MVO-beleid mede vorm geven.

Bewuste keuzes

Om het MVO-beleid van Maasveste Berben Bouw te concretiseren, heeft men dit laten vastleggen in een MVO-zelfverklaring met bijbehorend certificaat. Deze zelfverklaring is goedgekeurd door NEN en opgenomen in het publicatieplatform ISO-26000. Hiermee is het bedrijf voorloper in het marktsegment in de regio Limburg. Bas Herberigs: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een reeks van bewuste keuzes die je als bedrijf maakt om verantwoord bezig te zijn. MVO is het fundament van ons ondernemerschap. Hierbij zoeken we altijd de balans tussen ‘people, planet en profit’.

Kijken wat iemand wél kan

Herberigs: “Zo werden bij ons bijvoorbeeld enkele medewerkers afgekeurd. Daardoor gingen we hun werkzaamheden onder de loep nemen om hun arbeidspotentie op een andere manier in te kunnen zetten. Inmiddels zijn ze 100% gere-integreerd. Het is belangrijk om te kijken wat iemand wél kan. We pogen altijd iemand duurzaam en op lange termijn in te zetten. Dat is niet altijd de makkelijkste keuze. Mensen met een arbeidsbeperking hebben begeleiding en aandacht nodig. Het leren van een vak gaat hen vaak goed af, maar op het gebied van discipline is het soms moeilijk. Daarom is samenwerking in begeleiding erg belangrijk.”

Social return

Een voorbeeld van zo’n samenwerking is de uitbesteding van al het schoonmaakwerk aan mensen van de sociale werkplaats Westrom. Ook onderhoud bestaat bij Maasveste Berben Bouw vaak uit wat lichter lichamelijk werk en is dat interessant voor mensen uit de doelgroep. Zo onderzoekt men op elk gebied van bedrijfsvoering grotere duurzaamheid. Die manier van werken is vervlochten met het bedrijf en is ook nodig. “In alle aanbestedingtrajecten is ‘social return’ een vereiste”, vertelt Herberigs. “Het gaat erom de juiste mensen op de juiste plek te krijgen, tegen lage kosten. Wij werken daarin samen met onderaannemers, sociale werkplaatsen, gemeenten. Zo kijken we dus zowel projectmatig naar ‘social return’, als ook bedrijfsbreed.”

Maak gebruik van de mogelijkheden!

Herberigs besluit met een blik naar de toekomst: “Wij zijn ervan overtuigd dat rekening houden met people, planet en profit de enige juiste manier is om met vertrouwen de toekomst tegemoet te zien. De gevolgen van onze keuzes beginnen pas zodra de keuzes gemaakt zijn. Dan kunnen we maar beter direct de juiste beslissingen nemen en hierin investeren. Analyseer je werk, neem contact op met het regionale WSP en maak gebruik van de mogelijkheden, want die zijn er zeker.”

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok