Vraag van de week: Zijn regelingen rondom inclusie voldoende bekend bij werkgevers?

De banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom een van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 100 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

Om inclusief werkgeven mogelijk te maken, zijn er verschillende regelingen en voorzieningen beschikbaar. Niet alle werkgevers zijn daar even goed van de hoogte, volgens UWV.

In een vierdelige serie vragen werkgeversvereniging AWVN en UWV daarom aandacht voor regelingen en tegemoetkomingen voor werkgevers, die misschien nog niet bij alle werkgevers bekend zijn. Het gaat hierbij met name over regelingen die werkgevers ondersteunen bij het in dienst nemen van mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

De komende vier weken komen de volgende regelingen aan bod: proefplaatsing, no-riskpolis, jobcoaching en voorzieningen.

De vierdelige serie, die per week zal worden aangevuld, vindt u hier:
awvn.nl/inclusief-werkgeven/regelingen-instrumenten/.

By |2021-01-27T16:41:05+02:0013 januari 2021|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok