Vraag van de week: Vaak wordt de schoonmaak genoemd als potentiële branche voor banenafsprakers sinds corona. Zijn er ook andere geschikte branches?

De banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom een van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 100 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

De coronacrisis raakt niet alle sectoren even hard. Ondanks corona zijn er ook sectoren die minder getroffen worden of zelfs in de lift zitten. Hierbij valt te denken aan de logistiek, het supermarktwezen of de zorg. In een aantal van deze sectoren zoeken werkgevers actief naar nieuwe medewerkers en hier kunnen zeker ook geschikte functies voor mensen uit de doelgroep tussen zitten.

Daarnaast zijn, binnen de sectoren waar al mensen uit de doelgroep aan het werk zijn, ook vaak mogelijkheden om nieuwe werkzaamheden te vinden. Diverse werkgevers zijn hier ook naar op zoek. De meest in het oog springende functie is misschien die van gastheer/gastvrouw met de rol van coronacoördinator op de werkvloer, in de openbare ruimte of in scholen.

By |2020-08-24T21:21:04+02:0026 augustus 2020|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok