West: special over de Banenafspraak

West, het magazine van VNO-NCW West publiceert deze maand een special over de Banenafspraak.

In 2013 was VNO-NCW een van de ondertekenaars van het Sociaal Akkoord, waarin beloofd werd 125.000 banen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. VNO-NCW West nam het voortouw in de uitvoering van dit akkoord in de regio. Veel ondernemers hebben in de gaten dat het werken met arbeidsgehandicapten van grote toegevoegde waarde voor het bedrijf kan zijn.

In deze special legt Jan Koppen van bierbrouwer De Prael dat uit. Bij de Prael werken mensen met een psychische beperking, een moeilijk doelgroep, maar Koppen staat versteld van wat zijn medewerkers kunnen. De Prael heeft inmiddels vestigingen in Amsterdam, Groningen en Den Haag en groeit als kool.

Verder in deze special een dubbelinterview met staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Aart van der Gaag, commissaris ‘Op naar de 100.000 banen!’. Van der Gaag gaat de overheid helpen bij het creëren van banen door de succesvolle aanpak in de marktsector over te dragen; en een tafelgesprek over wat Perspectief op Werk voor ondernemers gaat betekenen.

De special vindt u hier

By |2019-12-12T18:01:01+02:0012 december 2019|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok