Week van de 1000 Voorbeelden, dag 4

Het was vandaag de vierde dag van de Week van de 1000 Voorbeelden en het was een drukke dag.

Vanmorgen stond het webinar Overheid, Markt en Banenafspraak op de agenda en vestigden we via een videoportret aandacht op sectoren met baan- of opleidingskansen voor mensen met een arbeidsbeperking, bijvoorbeeld de energiesector. ’s Middags gaf Aart van der Gaag acte de présence bij een infobijeenkomst van UWV en elders in het land werden talloze inclusieve werkgevers bedankt, waren er webinars en was een spectaculair Coronaproof ‘GO-through’- bioscoop-event in Leiden.

Waar staat de overheid nu precies op het vlak van de Banenafspraak? Wat betekent het voor deze organisaties en afdelingen om banen te bieden voor mensen met een arbeidsbeperking? Deze vragen stonden centraal tijdens het webinar Overheid, Markt en Banenafspraak dat we, samen met ‘Samenwerking Rijk Noord’, organiseerden.

Sven Romkes, projectleider diversiteit en inclusie bij ABN AMRO, Rob Klink teammanager IND en Aart van der Gaag kwamen tot de conclusie dat de grootste kans op duurzame plaatsingen ontstaat als het keurslijf van regels en bepalingen kan worden afgeschud en de regels, indien nodig, een klein beetje kunnen worden verbogen.

Ook vandaag, tijdens de Week van de 1000 Voorbeelden:

Werkelijk een lawine aan foto’s van inclusieve werkgevers, die met een cadeau werden verrast, trok vandaag voorbij. Ook op de vierde dag van de Week van de #1000voorbeelden werden nog talloze werkgevers in het zonnetje gezet.

Ook kwamen er weer mooie videoportretten langs. VNO-NCW Brabant presenteert deze week elke dag een videoportret van inclusieve ondernemers. Wat te denken van Toine van der Sanden van FLOS BV. “Door diverse talenten samen te brengen, kun je een goed team smeden.”

In Midden Gelderland werd een webinar over de Banenafspraak en de arbeidsmarkt georganiseerd. Tijdens dit webinar kreeg ondernemer Richard Duppen (Avabel) de titel ‘Inclusief Ondernemer van het Jaar 2020’. In Leiden werd een Coronaproof ‘GO-through’- bioscoop-event gehouden. In de klassieke setting van een drive-in bioscoop, met cola en popcorn, konden werkgevers filmpjes bekijken van kandidaten die zichzelf presenteerden. Circa 50 werkgevers maakten van die mogelijkheid gebruik.

De Week van de 1000 Voorbeelden, morgen:

De laatste dag van de 1000 Voorbeelden begint, net zoals de eerste, tweede, derde en vierde dag van deze week met een digitale ochtendsessie vanuit de Achterhoek!  Morgen met een update van de tijdelijke financiële regelingen en welke extra ondersteuning er is op het gebied van inclusief ondernemen. Verder worden er vanzelfsprekend nog inclusieve werkgevers bedankt en hun inspirerende verhalen gedeeld.

De Week van de 1000 Voorbeelden sluiten we dan af met een tijdschrift vol impressies van de activiteiten, columns en interviews over de toekomst van de Banenafspraak.

By |2020-10-30T15:04:20+02:0029 oktober 2020|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok