Vraag van de week: wat zijn de inclusieve lessen na een jaar corona?

De banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom één van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 80 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

Deze vraag onderzoeken we vrijdag 16 april, vanaf 13.30 uur, tijdens een digitale bijeenkomst. Aart van der Gaag en Martine Schuijer gaan in de studio het gesprek aan met Sabine de Jong (Everyday Heroes), Pieter Raven (Pernu) en Christel Portenaar (Calder Werkt). Wilt u meekijken, meld u dan aan via dit formulier.

Ongeveer een jaar geleden deed corona zijn intrede in Nederland. De economische gevolgen zijn groot. Veel sectoren zijn hard getroffen. Kijken we naar de banenafspraak dan zien we dat de groei in 2020 afnam, maar dat we volgens de laatste UWV-cijfers nog steeds op schema lopen. Veel werkgevers houden vast aan hun inclusieve doelstellingen.

Hoe dat kan en welke lessen er dit jaar zijn geleerd, willen we nagaan in een digitale bijeenkomst voor inclusieve werkgevers op vrijdag 16 april 2021 vanaf 13.30 uur. De bijeenkomst wordt uitgezonden vanuit de studio in de Malietoren en is live te volgen via Teams. Via de chat zal het ook mogelijk zijn mee te praten.

Samen kijken we terug op het afgelopen jaar, werpen we een blik op de toekomst van de inclusieve arbeidsmarkt, delen we ervaringen op het gebied van bemiddeling/matching en zoeken we concrete aanbevelingen om inclusie in het algemeen en de banenafspraak in het bijzonder verder te stimuleren.

Aanmelden kan via dit formulier.

By |2021-04-07T14:31:50+02:007 april 2021|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok