Vraag van de week: Wat is NLWerktDoor?

De banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom een van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 100 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

NLWerktDoor is een nieuw platform om vraag en aanbod naar personeel te verbinden. Juist in deze onzekere tijd is het belangrijk dat vraag en aanbod elkaar eenvoudig kunnen vinden.

Dit is essentieel om zorg te verlenen, winkels te bevoorraden, energie te leveren en de woningen te bouwen waar mensen op wachten. NLWerktDoor wil al die bedrijven helpen door vraag en aanbod op het gebied van personeel, diensten en materieel te verbinden.

‘Op naar de 100.000 banen’ en haar zusterproject ‘Op naar de 25.000 banen’ worden sinds vorige zomer uitgevoerd onder de vlag van de Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk! Deze stichting ontwikkelde samen met verschillende partners, waaronder ministeries, vakbonden en UWV, een platform om de coronacrisis het hoofd te bieden. Door de crisis valt veel productie en diensten weg. Daarmee verdwijnt ook werkgelegenheid. Terwijl werkgevers in bijvoorbeeld de zorg, logistiek, distributie, winkels, voedselketen, bouw en techniek juist op zoek zijn naar personeel.

Lees meer op de website van NLwerktdoor>>

By |2020-05-06T16:50:52+02:006 mei 2020|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok