Vraag van de week: Wat is ‘Leren om te werken’?

De banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom een van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 100 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

Leren om te werken is een platform voor werkgevers die inclusief werkgever willen worden. De site is gevuld met inspirerende video’s en praktische tips om te laten zien hoe werkgevers mensen met een arbeidsbeperking in kunnen zetten.

Op een laagdrempelige en praktische manier geeft het platform antwoord op veel voorkomende vragen over inclusief werkgeverschap, bijvoorbeeld: Wie zijn deze mensen met een arbeidsbeperking? Wat kan ik verwachten van ze? Hoe zit het met begeleiding en hoe zorg ik als werkgever dat het ook langere tijd blijft werken? Via filmpjes en interviews kunnen werkgevers kennis maken met werkzoekenden uit de doelgroep en meer horen over de ervaringen van inclusieve werkgevers.

Lerenomtewerken.nl, een initiatief van SBCM en Instituut Gak en in samenwerking met ‘Op naar de 100.000 banen!’, is opgezet om de inclusieve arbeidsmarkt een stapje dichterbij te brengen.

By |2019-11-06T18:24:25+02:006 november 2019|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok