Vraag van de week: Wat is de Zelfcoach?

De banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom een van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 100 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

Werkgevers die kansen willen bieden aan mensen met een arbeidsbeperking zien soms door de bomen het bos niet meer. Niet alleen houden gemeenten en arbeidsmarkt er regelmatig een eigen interpretatie van de regelgeving op na, ook gelden voor verschillende subdoelgroepen weer verschillende regelingen. Er zijn meerdere instrumenten, die werkgevers behulpzaam kunnen zijn.

Een laagdrempelige tool is de Zelfcoach van AWVN. De Zelfcoach is het instrument voor werkgevers, die zelf een eerste stap willen zetten om hun organisatie (meer) inclusief te maken. Ook is de Zelfcoach bedoeld voor werkgevers die al aan de slag zijn en daarbij tegen vragen aanlopen.

In de Zelfcoach vinden werkgevers veel informatie over het waarom van inclusief werkgeven, over hoe te starten en over wat een werkgever hiervoor nodig heeft. De informatie is met name gericht op de doelgroep van de banenafspraak. De Zelfcoach is gratis te gebruiken en bevat handige tips, sprekende voorbeelden, checklists, stappenplannen, informatieve brochures en relevante links.

By |2019-10-22T19:54:33+02:0023 oktober 2019|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok