Vraag van de week: Wat hebben werkgevers aan het online Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid?

De Banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom één van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de Banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de Banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal Akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 80 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

Staatssecretaris Tamara van Ark (SZW) lanceerde vorige week het nieuwe online Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid. In dit Kenniscentrum bundelen initiatiefnemers SBCM en Cedris alle expertise over inclusieve en sociale werkgelegenheid en er zijn ook voor werkgevers nuttige tips te vinden.

SBCM (het Kenniscentrum en Arbeidsmarkt- & Opleidingsfonds voor de sociale werkgelegenheid) en Cedris (de landelijke vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt) willen met het online Kenniscentrum actuele kennis en de juiste tools verzamelen om meer werkzoekenden met een beperking aan een betaalde baan te helpen. Het online Kenniscentrum wil informatie en tools voor alle betrokkenen bij een inclusieve arbeidsmarkt verzamelen.

Het Kenniscentrum richt zich daarom zowel op beleid en uitvoering als op de werkzoekenden zelf. Beleidsmakers vinden bijvoorbeeld informatie over de inzet van techniek om mensen meer mogelijkheden te bieden op passend werk. De jobcoach kan zich aanmelden voor een landelijke kenniskring met vakgenoten. De werkzoekende krijgt de mogelijkheid om werknemersvaardigheden te leren.

De informatie die de initiatiefnemers speciaal voor werkgevers hebben ontwikkeld, bijvoorbeeld de branchemodellen inclusief werkgeven of het Spoorboekje banenafspraak, is ook te vinden op de site van het Kenniscentrum.

By |2019-04-03T16:15:06+02:003 april 2019|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok