Vraag van de week: Wat gaat er gebeuren tijdens de Week van de 1000 Voorbeelden?

De banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom een van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 100 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

Tussen 26 en 30 oktober 2020 is het de Week van de 1000 Voorbeelden. In deze actieweek zetten we de spotlight op de inclusieve arbeidsmarkt. We laten werkgevers aan het woord, die er ook in deze periode niet voor terugschrikken hun inclusieve ambities uit te spreken.

Dit doen we natuurlijk niet alleen. De inclusieve arbeidsmarkt waar we de afgelopen jaren zo hard aan gewerkt hebben, kent vele pijlers. Daarom organiseren we de Week van de 1000 Voorbeelden samen met WerkgeversServicepunten (WSP’s), regionale werkgeversorganisaties en talloze andere partners.

In deze nieuwsbrief leest u meer over het programma.

By |2020-10-16T17:15:58+02:0030 september 2020|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok