Vraag van de week: Wat doet de OmbudsSpits voor Werk en Participatie?

De Banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom één van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de Banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de Banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal Akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 80 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

Nico Blok werd onlangs gepresenteerd als OmbudsSpits voor Werk en Participatie. Deze rol is een initiatief van Onbeperkt aan de slag en ABN AMRO. De OmbudsSpits gaat fungeren als vraagbaak voor mensen met een arbeidsbeperking en hun werkgevers.

Voldoen aan de banenafspraak levert verschillende vraagstukken en onduidelijkheden op. Er is een ingewikkeld stelsel van regelingen opgetuigd. Werkzoekenden (of medewerkers) met een arbeidsbeperking en hun werkgevers lopen regelmatig tegen hindernissen aan. Er zijn op dit moment al verschillende loketten, die antwoorden kunnen geven.

Met OmbudsSpits Nico Blok is er nu een nieuwe vraagbaak voor alle vragen rond inclusief werkgeven. De OmbudsSpits ziet zichzelf daarnaast ook als onderzoeker en vertegenwoordiger in het kader van werken met een arbeidsbeperking en werkgever zijn van mensen met een arbeidsbeperking. Hij is te bereiken via ombudsspits@onbeperktaandeslag.nl.

By |2019-04-10T13:41:30+02:0010 april 2019|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok