Vraag van de week: Wat betekent NOW 3 voor de banenafspraak?

De banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom een van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 100 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Wat betekent NOW 3 voor de banenafspraak?

Antwoord

Vanaf 1 oktober gaat NOW 3, het vernieuwde steunpakket voor bedrijven, van start. Dit pakket aan maatregelen zal gelden tot 1 juli 2021. Deze periode is onderverdeeld in 3 tijdvakken van 3 maanden.

Net zoals bij NOW 1 en NOW 2 heeft het ontvangen van loonkostensubsidie/loonkostendispensatie geen gevolgen voor werkgevers die aanspraak willen maken op de derde versie van het steunpakket. Loonkostensubsidie op basis van Participatiewet en NOW-subsidie blijven naast elkaar bestaan.

Zowel werkgevers die in het eerste of het tweede tijdvak een aanvraag hebben gedaan als werkgevers die voor het eerst een beroep willen doen op de NOW komen in aanmerking voor ondersteuning. De voorwaarden voor financiële ondersteuning zullen in de drie tijdvakken verschillen. De tegemoetkoming over de loonkosten voor tot 1 juli kan waarschijnlijk vanaf 16 november 2020 aangevraagd kunnen worden.

NOW 3 maakt deel uit van het op 28 augustus door het kabinet aangekondigde steun- en herstelplan. Binnen dit plan komt er extra financiële steun om ervoor te zorgen dat mensen die via de banenafspraak een baan hebben en mensen die in SW-bedrijven werken hun baan kunnen behouden.

By |2020-09-09T14:14:00+02:009 september 2020|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok