Vraag van de week: Wat betekent NOW 2 voor de banenafspraak?

De banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom een van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 100 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

Sinds 1 juni geldt het vernieuwde steunpakket voor bedrijven, NOW 2. Dit pakket aan maatregelen zal voorlopig tot en met september lopen. Net zoals bij NOW 1 heeft het ontvangen van loonkostensubsidie/loonkostendispensatie geen gevolgen voor werkgevers die aanspraak willen maken op de tweede versie van het steunpakket.

Loonkostensubsdie op basis van Partcipatiewet en NOW-subsidie blijven naast elkaar bestaan. In deze situatie accepteert de overheid namelijk dubbele subsidiëring van de loonkosten. Het bleek onuitvoerbaar om de NOW-subsidie te verrekenen met de loonkostensubsidie.

Zowel werkgevers die in het eerste tijdvak een aanvraag hebben gedaan als werkgevers die voor het eerst een beroep willen doen op de NOW komen in aanmerking voor ondersteuning. De tegemoetkoming over de loonkosten voor de maanden juli, juli, augustus en september zal waarschijnlijk vanaf 6 juli 2020 aangevraagd kunnen worden.

Zie voor meer informatie de Toolbox Corona en Banenafspraak.

By |2020-06-03T12:52:39+02:003 juni 2020|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok