Videoportret EsmeeAnne

De Onderwijsspecialisten maakten videoportretten die het verhaal vertellen van (oud) leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso) – in hun zoektocht naar een plek op de arbeidsmarkt. Wij presenteren deze video’s en ondervroegen de geportretteerden over hun recente ervaringen.

Vandaag: EsmeeAnne de Meulmeester

“Ik zo ben blij dat ik nog mag werken. Ik zou er niet aan moeten denken om thuis te moeten zitten,” dit vertelt Esmee Anne. Ze werkt sinds tweeënhalf jaar bij Hotel van der Valk in Duiven. Aangezien er op dit moment geen gasten zijn, helpen Esmee Anne en haar collega’s bij het schoonmaken en herinrichten van het hotel.

“Vorige week was een paar dagen ziek en kon ik dus niet werken en niet sporten. Dat vond ik echt vreselijk. Ik was zo blij dat ik weer aan het werk kon. Het contact met mensen vind ik namelijk het leukste aan mijn werk. Eigenlijk ook met de gasten, maar zeker ook met de collega’s onderling.

We houden ons aan de afspraken over afstanden en zo. Overal in het pand hangen flyers, bijvoorbeeld over hoe je je handen moet wassen. De leidinggevenden hebben ons verteld dat we de persconferenties van de regering moeten kijken. Dat doe ik dan ook. En na zulke persconferenties of als er nieuws is, dan worden we gebeld of gemaild en vertellen ze over de nieuwe regels. In het begin werkte ik op oproepbasis. Sinds januari heb ik een contract voor 38 tot 40 uur in de week. Zoveel werk ik eigenlijk nog steeds. Elke dag begin ik om half zeven en ga ik door tot vier uur. De afgelopen dagen mocht ik wel wat eerder naar huis.

Toch hoop ik dat we snel weer open gaan. Ik zou hier het liefste tot mijn pensioen willen werken. In de eerste tijd stond ik alleen bij het luik, dat betekent dat ik het eten naar de tafels bracht. Nu mag ik ook steeds vaker mee bij het opnemen van de bestellingen. Dat vind ik super, want zo kom je met de gasten in gesprek en dan hoor je de leukste dingen!

Maar ik hoop ook dat ik snel weer mag sporten. Als zwemster heb ik medailles gewonnen op de special olympics en dit jaar stonden er nationale wedstrijden gepland. Die zijn nu uitgesteld. Daar baal ik van, want nu zie ik ook mijn sportvrienden een hele tijd niet. Maar ik blijf niet bij de pakken neerzitten. Binnenkort doe ik mee aan een hardloopwedstrijd. Die is virtueel en ik ben heel benieuwd!”

Meer informatie de portretten van de Onderwijspecialisten en de videoportretten zelf, vindt u hier

By |2020-04-24T12:40:19+02:0016 april 2020|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok