Vers Select: “Werken geeft een kick”

Samantha werkt al weer twee jaar op de fruitsnij-afdeling van Vers Select in Bergen op Zoom. In haar warme waterdichte blauwe overall is ze lekker aan het werk. “Ik zit niet graag thuis op de bank.” Aanvankelijk leek dat er wel op, na haar opleiding tot bakker bleek s ’nachts werken de enige optie. “Ik ben dan aan het werk als mijn vrienden vrij zijn.”

Vacature
En dat wilde ze niet. Na haar bakkersopleiding dreigde eigenlijk de bijstand. Gelukkig kwam ze via WVS, want ze woont ook onder begeleiding, in contact met Vers Select, een groothandel die vers fruit en groenten snijdt en levert aan horecabedrijven. Hier kan ze overdag aan het werk zijn. “Vierentwintig uur per week is genoeg voor mij. Ik heb collega’s, ik verdien mijn eigen geld en ik werk met mijn handen. Deze baan is voor nu perfect voor me.”

Plezier
Arjan Hagendoorn, bedrijfsleider op de locatie Bergen op Zoom, is het daar helemaal mee eens. “Samantha heeft een jobcoach. Hij helpt haar met praktische dingen die in een bedrijf spelen. Over het algemeen gaat het goed met haar”. Hij weet dat het anders kan: “Ons bedrijf maakt het gemakkelijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een duwtje in de rug te geven. Zo hebben we vorig jaar een mevrouw in dienst genomen die na iedere shift de vloer schoonmaakte. Ze had heel veel zin in. Maar na verloop van tijd verminderde het enthousiasme. Waar het aan lag, geen idee, maar ineens was ze weg. Daarom drukken we nu iedereen op het hart om te praten als er iets is.”

 

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2019-03-07T12:47:15+02:007 maart 2019|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok