Albron: “Veiligheid, structuur en taken die bij ze passen”

“Horeca is elke dag opnieuw scherp zijn”, zegt Rob Snel. Hij is Food Operations Manager van Albron, Nederlands grootste onafhankelijke cateraar. Rob is verantwoordelijk voor de horeca en supermarkt op Center Parcs Port Zélande. Nu klinkt ‘elke dag scherp zijn’ niet direct als een geschikte job voor iedere medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hoe ervaart Rob dat?

Zoeken
“Het klopt dat niet iedere medewerker geschikt is om aan de voorkant, in de bediening, mee te lopen. Maar we hebben nog veel meer taken. Wanneer een medewerker bij ons in dienst komt, starten we een inwerktraject waarbij ze alle werkzaamheden leren. We beginnen met eenvoudige taken en gaan iedere keer een stapje verder. Van de spoelkeuken naar de bar bijvoorbeeld en van de bar naar de bediening. Zo zoek je de taak die het beste bij ze past.”

Veiligheid en structuur
Rob ziet sommige medewerkers boven zichzelf uitstijgen. “En zeker bij een complimentje gaan ze sky high. Natuurlijk blijven ze wel hun beperkingen houden. Vooraf bespreken we met de begeleider, leidinggevende en medewerker waar we rekening mee moeten houden. Uiteindelijk zijn vaak veiligheid en structuur belangrijk voor ze. Het grappige is dat deze medewerkers er juist voor zorgen dat ook wij zelf gestructureerder gaan werken.”

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2020-01-30T14:05:57+02:0030 januari 2020|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok