Tijdschrift ‘Open de deuren voor inclusie’

We sluiten de Week van de 1000 Voorbeelden af met de presentatie van het tijdschrift: Open deuren voor inclusie.

In dit tijdschrift over inclusief werkgeven vindt u 29 best practices uit markt en overheid. Het zijn interviews over de vragen van het moment: hoe gaan bedrijven en instellingen om met inclusie in tijden van corona? Hoe krijgt de Banenafspraak in de huidige situatie vorm?

Bernard Wientjes en Ton Heerts hebben er vertrouwen in. Zoals Ton Heerts zei: “Het onderwerp inclusie is niet minder belangrijk geworden omdat corona een crisis veroorzaakt.” In het interview blikken ze terug op de ontstaansgeschiedenis van de Banenafspraak en kijken ze vooruit naar de toekomst van de arbeidsmarkt.

Dat doen ook Steven Hubeek, Frank Kalshoven en Aart van der Gaag in hun columns. Hoe kunnen we kansen pakken? Kalshoven laat bijvoorbeeld zijn gedachten gaan over een nieuwe inrichting van de arbeidsmarkt en mogelijke positieve effecten voor de Banenafspraak. Hubeek beschouwt manieren om drempels weg te nemen en tot actie over te gaan. En Van der Gaag zoekt inspiratie bij Gabriel Garcia Marques in zijn zoektocht naar een positieve wending.

En verder:

  • De stand van zaken Banenafspraak nader bekeken
  • Innovatieve arbeidsmarktprojecten onder de loep: Moerdijk Inclusief, de campagne ‘Werkgevers anno nu’ en de aanpak van Bedrijfskring Lelystad
  • Banenafspraak en de UMC’s: zelfportretten van medewerkers
  • De activiteiten van de Week van de 1000 Voorbeelden: van de aftrap met staatssecretaris Bas van ’t Wout tot de webinars, podcasts, brochures, meet&greets en bedankjes door het hele land
  • Foto’s van architectuurfotograaf Silvio Zangaretti
  • De nieuwe campagne Inclusieve Knokkers

De Week van de 1000 Voorbeelden is georganiseerd om inclusie op de arbeidsmarkt in het algemeen – en de Banenafspraak in het bijzonder – onder de aandacht te houden. Dat is gelukt, in ieder geval tijdens deze actieweek. Overal in het land werden inclusieve werkgevers en hun werknemers in het zonnetje gezet. Er zijn talloze bijeenkomsten en evenementen georganiseerd rond de match tussen inclusieve werkgevers en kandidaten en het thema ‘baanbehoud’.

Dat was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder al onze partners, die hebben bijgedragen aan het slagen van de Week van de 1000 Voorbeelden. Waarvoor hartelijk dank!

By |2020-11-03T17:53:43+02:0030 oktober 2020|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok