Thuiswerktips van de experts

De website van ‘Op naar de 100.000 banen’ wordt ondersteund door online communicatiebureau Webmastery. Alle medewerkers van Webmastery werken werken vanuit huis. Het zijn thuisgebonden talenten die door hun leefsituatie of beperking beter functioneren vanuit huis dan op een kantoor. Ze hebben de afgelopen jaren dus een rijke ervaring opgedaan met de do’s en don’t van thuiswerken. Eerder ondervroegen wij oprichtster Margaret Massop al over leiding geven op afstand en de kunst van thuiswerken. Daarnaast kregen wij van de Webmastery-experts zelf hun belangrijkste tips:

Een planning: “Zorg voor een plan! Ik heb ineens driehonderdduizendenéén dingen die ik leuker vind om te doen dan werken. Het helpt mij om goed om iedere dag een planning te maken. Altijd belangrijk, maar nu nog meer.”

Ruim op: “Ruim je bureau op. Dat geeft rust. Je kan je beter focussen op je werk, omdat je niet afgeleid wordt door zaken die niet belangrijk zijn. Hierdoor werk je ook nog eens veel productiever!”

Sociaal: “Vergeet de smalltalk niet. Dit is de smeerolie tussen contacten, ook bij collega’s. Ook op afstand kun je het koffieapparaat vervangen waar collega’s elkaar vragen naar het weekend en de successen kunnen delen.”

Werkhouding: “Zorg voor een actieve en ontspannen werkhouding! Ik leerde van een kwartier met een ergotherapeut al meer dan ik alleen voor elkaar zou krijgen.”

Agenda: “Verspreid je werk over de dag én over de week. Hierdoor heb je overdag meer tijd voor je kinderen en voor je eigen rust en ontspanning. Het werk dat wel even kan wachten doe je dan ’s avonds of in het weekend.”

Begin goed: “Om mijn dag goed te beginnen, doe ik ’s ochtends als eerste mijn luxaflex open om licht binnen te laten. Mijn kopje en mijn werkplaylist zorgen vervolgens voor de juiste focus. Dán ben ik helemaal klaar om aan de slag te gaan.”

By |2020-05-27T20:37:20+02:0022 mei 2020|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok