Dutchreen: “Sla alles zo plat mogelijk”

Dirk van Loon van Dutchcreen kijkt op dezelfde manier naar ingewikkelde regelingen als naar de werkinstructies voor zijn mensen. “We willen zo veel mogelijk ruis voorkomen.”

Bij toeval in aanraking met de Participatiewet
Dutchcreen is bij toeval in aanraking gekomen met de Participatiewet. “Dutchcreen is ontstaan uit Inofec Meubelen. De directie zag destijds een markt voor scheidingswanden in kantoren. We zijn dat idee gaan ontwikkelen en maakten direct een vliegende start. Inofec werkte al veel samen met de sociale werkplaats in Roosendaal. Door dit nieuwe bedrijf op te zetten konden we mensen uit die werkomgeving halen en hier plaatsen.”

Geen ruis op de lijn
Vanaf het begin kon Dirk alle handen goed gebruiken. “Twee van deze medewerkers zijn er vanaf de start bij. Ik moet toegeven dat we in het begin niet duidelijk genoeg waren in de instructies. Dus zijn we, ook voor onszelf, begonnen om alle werkinstructies helemaal dicht te timmeren. Er zit geen enkele ruis meer op de lijn. We hebben gemerkt dat we goed zijn om moeilijke zaken helemaal plat te slaan totdat iedereen het begrijpt. Duidelijkheid, dat is het fijne van repeterende werkzaamheden. Daarnaast zijn we gestart met intensieve begeleiding samen met de jobcoaches.”

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2019-07-18T12:23:02+02:0018 juli 2019|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok