SCP over inclusieve ambities werkgevers

Het Sociaal Cultureel Planbureau publiceerde vandaag het rapport ‘Arbeidsmarkt in kaart: werkgevers – editie 2’. Uit de publicatie blijkt dat twee derde van de werkgevers zich er verantwoordelijk voor voelt om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. 11% wil dit de komende jaren ook daadwerkelijk gaan doen en 44% misschien.

Het SCP-onderzoek laat zien dat ontzettend veel werkgevers niet onwelwillend staan tegen het aannemen van mensen uit de doelgroep Banenafspraak. 11% van de ondervraagde werkgevers geeft aan actief van plan te zijn de komende jaren banen te creëren voor mensen uit de doelgroep. Uit het onderzoek blijkt dat veel werkgevers terugschrikken voor de complexe regelgeving (of nog onbekend zijn met de beschikbare regelingen).

Vereenvoudiging
Staatssecretaris Van Ark heeft het vereenvoudigen van de regelgeving inmiddels opgenomen in haar Breed Offensief om meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. Dit geldt ook voor de vindbaarheid van kandidaten.

Maar er is meer nodig. Dit SCP-onderzoek bewijst uiteindelijk dat de uitvoering van faciliteiten en voorzieningen te complex is voor werkgevers. Er is veel administratie. Dit geldt bijvoorbeeld rond de no-riskpolis bij ziekte, de loonwaardemeting of jobcoaching. Als we het beschikbare potentieel aan inclusieve werkgevers willen benutten, is een overtuigende vereenvoudiging van de regels rond inclusie dringend noodzakelijk.

Meer informatie
‘Arbeidsmarkt in kaart: werkgevers – editie 2’

 

 

By |2019-10-09T10:56:03+02:009 oktober 2019|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok