Sandra Ballij: sociaal ondernemer strijdt door (deel 2)

Sandra Ballij is sociaal ondernemer. Een gesprek in twee delen met de grondlegger van drie bedrijven gericht op mensen met een zintuiglijke beperking over sociaal en inclusief ondernemen in tijden van corona. Vandaag over restaurant Ctaste en de Sign Language Coffeebar: “Baanbehoud is nu het doel.”

Sandra Ballij geeft leiding aan drie sociale ondernemingen: Ctalents, dat mensen met een zintuiglijke beperking detacheert, Restaurant Ctaste, waar gasten kunnen dineren in het donker en de Sign Language Coffeebar, waar koffie in gebarentaal kan worden besteld.

Deel 1 vindt u hier

Sandra Ballij met collega’s

Waar Ctalents weliswaar op zoek is naar nieuwe bedrijven om mensen te kunnen detacheren, worden restaurant Ctaste en de Sign Language Coffeebar nog harder geraakt door de coronacrisis. Sandra Ballij zoekt manieren om de werkgelegenheid in beide bedrijfstakken te behouden. “Dat is nu het doel.”

“Onze 34 barista’s zitten nu thuis. Ook voor de medewerkers van Ctaste is veel minder werk dan normaal. Daar komt nog bij dat de regelingen niet gunstig voor ons uitpakken, omdat het omzetverlies van de drie bedrijven bij elkaar wordt gerekend.

We zoeken naar nieuwe concepten. We willen de mensen belevenissen blijven bieden en de werkgelegenheid behouden. De eerste initiatieven zijn al opgestart. Met Ctaste organiseerden we vorige week een online bierproeverij onder leiding van onze blinde bierexpert. Dat was letterlijk wat je noemt een blindproeverij en een onvergetelijke ervaring. In no-time waren 250 pakketten verkocht, die hebben we rondgebracht met blinde medewerkers als bijrijder en bezorger. Zo proberen we de ervaring zo optimaal mogelijk over te brengen.

Voor de gebarista’s proberen we de tijd nu te gebruiken om ze te helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van EHBO of klantcontact. We willen mensen perspectief blijven bieden. Dat heeft iedereen nodig.

Naast de drie bedrijfstakken hebben we ook een nog C-community met 2500 leden. Dit zijn allemaal mensen met een zintuiglijke ervaring. Daarvoor hebben we een gratis online academy opgezet met digitale cursussen en webinars en organiseren we online borrels. We willen mensen blijven verbinden en ze helpen om actief te blijven in deze moeilijke periode. Want vergis je niet, achter veel voordeuren gaan nu heel veel verdrietige verhalen schuil.”

By |2020-05-04T14:50:45+02:004 mei 2020|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok