Route van school naar werk (2)

In februari ging de Route van School naar Werk van start met als doel om meer leerlingen uit het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs duurzaam aan het werk te krijgen.De afgelopen maand vonden de eerste bijeenkomsten plaats.

Zo kwam het actielab, waarin stagebegeleiders van deelnemende scholen samenkomen, voor het eerst bijeen. Ze wisselden ervaringen uit. Ook werden intervisiegroepen gevormd om met een aantal betrokkenen rondom vaste thema’s van gedachten te wisselen. Het tweede actielab staat half april op de planning. De komende weken vinden ook de eerste bijeenkomsten met schoolleiders en met scholieren plaats.

Wilt u meer weten of u abonneren op de nieuwsbrief, kijk dan op de website van het project of volg de LinkedIn-groep van de route van school naar werk. Binnen dit project zullen de de komende anderhalf jaar een groep van 20 pro en vso scholen, hun stagebegeleiders en samenwerkingspartners intensief aan de slag gaan. Ze worden begeleid door een team van specialisten uit de praktijk en de wetenschap. Gezamenlijk wordt onderzocht hoe de uitstroom van de jongeren vergroot kan worden. De jongeren zélf staan hierbij centraal.

In deze twee interviews vertellen Henk Krauwel en Gilles Gerth, die vanuit ‘Op naar de 25.000 banen’ meewerken aan dit project, over hun eigen route van school naar werk.

Het interview met Henk Krauwel vindt u hier>>

Het interview met Gilles Gerth vindt u hier>>

By |2021-04-08T17:12:06+02:0030 maart 2021|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok